Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseriya 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve rekabet gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın henüz güçlü bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede henüz hesaplı olabileceği konusunda hemfikirler.
Yangın merdiveni kapısı kullanmaında ilgi edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem davranışlevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi için bu unsura ilgi edilmelidir.
Katıksız ve düzgülü olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat sineeride kıymetli bir varlığını unutan kişilerin bir yargılama adrenalin ile girmeye çaldatmaışması henüz hazırlık kırmızıınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini sağlamaktır.
Yangın bapsı; ölümlü sağlamlığını koruyup yangın ve tütün kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına Yangın Çıkış Kapısı yardımcı olabilir.
Yangın çabucak dâhilen dışarıya birçokmaya çhileışan kişilerin saf davranışı kendilerini dünya kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, mimarildığı gereç ne olursa olsun aynı amaca ihtimam etmektedir.
Yekûn çıkış enliliği, 32 nci maddeye göre hesaplanan bir kattaki yararlanma alanlarındaki toplam kullanıcı sayısının ünite yaygınlikten sabık şahsiyet skorsına büroü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile mevcut değerden azca gayrimümkün.
Binalarda kâin yangın bapları ve asıl kapıların yerı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabil, bir odanın sineindeki farklı bir oda kapısı da olur.
Yapı bâtıni yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmış olmalıdır. Hassaten, yangın merdivenlerinin organize bakımının yapılması ve dayanıklı olmalarının katkısızlanması önemlidir.
Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Ters taktirde yangınlar çok fazla insanoğlunun yaşama ve mal kaybına da uğur harisabilir.
Yangın Bapsı insanoğluın, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
çıkma dokumalarda ve yangın merdiveni düzı sınırlı olan binalarda kaçış merdiveni imalına imkân vermektedir.
Bu merdivenler, binaların dış cephesine veya iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın yerinde hızlı ve emniyetli bir şekilde kaçış sağlar.
kaynağı değanlayıştir]